facebook noimage

Rádi bychom vás upozornili, že dodržujeme veškerá aktuální hygienická opatření, která jsou důležitá pro vaší i naší ochranu zdraví. Kvůli vašemu bezpečí využíváme bezkontaktní nabídky našeho barového menu pomocí QR kódu.

Děkujeme za pochopení a věříme, že to společně zvládneme

Podáváme vám dobroty z rodinného řeznictví a uzenářství Denise Radeva z Újezdu u Průhonic

Dlouho jsme vybírali člověka, který by splňoval naše "belgické představy" o mastných dobrotách, které vám budeme servírovat. Nakonec naše očekávání nejen splnila, ale dokonce i předčila rodinná firma řezníka a uzenáře Denise Radeva. Tenhle šikovný chlapík se zaměřil na málo rozšířený sortiment, výrobu přírodního koření, kořenících směsí a uzenin dle starých receptur.

A co víc. Nezůstává na místě a neustále se posouvá dopředu. Vymýšlí, inovuje, jde s dobou a dělá to opravdu dobře. Jeho salámy, klobásy, masa a další výrobky jsou vyhlášená široko daleko pro jejich kvalitu a pro domácí přístup pana majitele.

Rozhodně jsme pyšní na to, že si je můžete vychutnávat v kombinaci s našemi belgickými pivy.

Dobrou chuť a na zdraví.

Ochutnejte sýry v Bierhuisu

Rádi bychom vám představili ty, kteří nám pro vás dodávají lahodné sýry. Jsou to lidé, kteří věří tomu, co dělají a dělají to opravdu s láskou..

První z nich má v Belgii malou farmu jménem De Vierhoekhoeve a jmenuje se Pieter. Z místních zdrojů vyrábí sýry všelijakých příchutí piv, bylinek a vůbec všeho, co si jen vymyslíte. Na jeho projektu je zároveň pozoruhodné, že na farmu jezdí na školní výlety celé třídy, které se zde zábavnou formou vzdělávají. Na farmě vidí podobně jako v ZOO zvířata, projdou procesem výroby a také si mohou pochutnat nejen na sýrech, ale také na vlastnoručně vyrobených zmrzlinách, marmeládách a dalších produktech.

Druhý je Vladimír Pelikán, který vlastní malou provozovnu Sýrárna Holandský kluk Letná. Tento chlapík si sýry prozměnu pečlivě vybírá, dováží do svého obchůdku a dává jim prvotřídní péči. A jelikož Vladimírův svět jsou jenom sýry, hodně o nich hodně ví a vždy dokáže poradit a skvěle doporučit.

Proto u nás tak rádi ochutnáváte k belgickému pivu naše sýry.

World Beer Awards 2019

Představujeme nejlepší Oud Bruin na světě, oceněný porotou World Beer Awards 2019.

World Beer Awards 2019

Zlatá medaile pro Gulden Draak Classic - Belgian strong style
Bronzová medaile pro Gulden Draak Brewmaster - Wood aged
Bronzová medaile pro Gulden Draak Imperial Stout - Stout and Porter

World Beer Challenge 2019

Stříbrná medaile pro Fourchette Beer

World Beer Challenge 2019

Zlatá medaile pro Piraat Triple Hop

Servírování belgických piv v láhvi


V minulém videu jsme vám ukazovali, jak v Gulden Draak Bierhuis čepujeme belgická piva, abyste si je mohli vychutnat v té nejlepší kondici.

Tentokrát pro vás máme další krátké video, ve kterém si ukážeme, jak servírujeme belgická piva v láhvích.

Nejdůležitějším předpokladem zachování kvality každého piva je opravdu čistá, suchá sklenice, která svým tvarem patří k danému pivu a láhev piva vychlazená na požadovanou teplotu. Teplota sklenice a piva by měli být co nejpodobnější, aby nedošlo u piva po nalití k šoku. Pivo naléváme způsobem ukázáným ve videu.

Při dodržení všech těchto zásad dosáhneme správného nalití a pivo můžeme vychutnat v jeho maximální kvalitě.

Takže "NA ZDRAVÍ" a děkujeme Paulovi z pivovaru Brouwerij Het Anker za názornou ukázku.

Čepování belgického piva


Je zajímavé, co vše může ovlivnit kvalitu piva, které si objednáte na stůl. My se vám teď pokusíme ukázat na naší vlajkové lodi, pivu Gulden Draak z pivovaru Van Steenberge, jak ho udržet v té nejlepší kondici po celou cestu až k vám na stůl.

Sud, který se dováží z pivovaru rovnou do skladu v Praze, putuje k nám do chladící místnosti v baru. Tam je v stálé příhodné teplotě připraven k naražení.

Naše výčepní zařízení je navrženo, vyrobeno a dovezeno přímo z Belgie, proto je pro belgická piva tím nejlepším. Čím se liší? Sudy nemáme nikde ve sklepě kilometry daleko, ale přímo nachlazené na požadovanou teplotu v chladící části výčepu pod pípou. Takže cesta, kterou pivo ze sudu do sklenice urazí není ani metr dlouhá, což je nesporná výhoda pro udržení čistoty v zařízení, stálé teploty piva apod.

Další velice důležitou částí je čepování samotného piva. V našem baru dostanete všechna piva do jejich vlastních originálních sklenic různých tvarů, což je důležité pro jejich opravdové vychutnání. Každá sklenice musí být samozřejmě čistá. Před samotným čepováním sklenici vypláchneme, čímž srovnáme teplotu samotné sklenice a piva. Než začneme čepovat do samotné takto připravené sklenice čepovat, je důležité odpustit část piva z trubek pryč, protože ta množství piva v trubkách nemá požadovanou teplotu a čerstvost. Poté už můžeme pivo načepovat, což je názorně ukázáno v krátkém videu. Při tomto dbáme na to, abychom na rozdíl od českých ležáků nenořili ústí pípy do piva, ale pivo čepujeme po skle a se sklenicí postupně ustupujeme směrem dolů. Případnou čepici z pěny poté seřízneme pi vn&iacut e; nožem.

Sklenici s pivem pak už zbývá pouze ponořit do lázně s vodou, aby byla zvenku čistá, vzít originální pivní tácek přímo k danému pivu a celé vám to servírujeme na stůl. No a proto si u nás v Gulden Draak Bierhuis vychutnáte každé pivo opravdu v té nejvyšší kvalitě.